ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναγιώτου στο {TS}: «Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο…» – Τι είπε ο Κύπριος κόουτς και για το βιβλίο του και όχι μόνο

Παναγιώτου στο {TS}: «Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο…» – Τι είπε ο Κύπριος κόουτς και για το βιβλίο του και όχι μόνο

Κουβαλά… εμπειρίες από πάγκους Κυπριακών ομάδων, αλλά και από Ελλάδα. 

Νεαρός, φιλόξοδος κόουτς, με όραμα και στόχους, όπου αυτή την περίοδο είναι στον πάγκο της ΑΕΠ Πολεμιδιών.

Με τον Μάριο Παναγιώτου το Themasports.com είχε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Μάριε στον πάγκο της ΑΕΠ Πολεμιδιών τον τελευταίο καιρό, πως προέκυψε αυτή η πρόταση;

Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά ήταν ασυνήθιστη και περίεργη για μένα. Στην αρχή συμφώνησα να συνεχίσω στον ΠΑΣ Γιάννενα ως συνεργάτης στην πρώτη ομάδα και ταυτόχρονα προπονητής στην Κ-19. Στην πορεία άλλαξαν πολλά στην ομάδα και σκέφτηκα ότι καλύτερο θα ήταν να φύγω και να ψάξω κάτι άλλο. Στα τέλη Οκτωβρίου ανέλαβα τον Παο Ρουφ Αθηνών, μια ομάδα που είχε στόχο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Εκεί υπήρχαν ιδανικές συνθήκες δουλειάς και μέσα σε ένα μήνα η ομάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση και στο συν 2 βαθμούς. Αρχές Δεκεμβρίου δέχομαι πρόταση από τη Βέροια, ομάδα που παίζει Φούτμπολ λιγκ και είχε στόχο την άνοδο στη Σούπερλιγκ 2. Αποδέχθηκα την πρόταση και μετά από πέντε μέρες, λίγο πριν τον αγώνα κυπέλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα, μου ανακοινώθηκε από την Ε.Π.Ο ότι έπρεπε να τελειώσω το UEFA PRO γιατί ο νόμος της πιστοποίησης ισχύει μόνο για Ελλαδίτες προπονητές. Επιστρέφοντας Κύπρο για να ολοκληρώσω το δίπλωμα μου, ήρθε και η πρόταση από την ΑΕΠ Πολεμιδιών.

Πως είναι τα πράγματα, οι συνθήκες που βρήκες στην ομάδα;

Η ομάδα αποτελείται από εξαιρετικούς ανθρώπους, έδειξαν εμπιστοσύνη στον τρόπο δουλειάς μου και είμαι χαρούμενος που αυτή τη στιγμή καταφέραμε να βγάλουμε την ομάδα από την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν.

Την πορεία της στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ πως την είδες αυτή τη σεζόν;

Η σωστή στελέχωση ομάδας στην Επίλεκτη κατηγορία είναι δύσκολη. Οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες και δεν βοηθάει το γεγονός ότι οι ομάδες που ανεβαίνουν από αγροτικό πρέπει να αλλάξουν το 70-80% του ρόστερ για να συμβαδίζουν με τα όρια ηλικίας που οριοθετεί η κατηγορία. Η ομάδα χρειαζόταν ένα σταθερό αγωνιστικό πλάνο, μεταγραφές ουσίας (δύο έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τον Ιανουάριο), πίστη, ψυχολογία και ηρεμία. Πλέον εξαρτάται από εμάς και αυτό είναι ευχάριστο.

Πως είναι η κατάσταση τώρα στην ομάδα ελέω της πανδημίας με τον κορωνοϊό;

Κακά τα ψέματα, η συνέχιση του πρωταθλήματος είναι δύσκολη έως ακατόρθωτη. Δεν ευνοούν οι συνθήκες για συνέχιση του πρωταθλήματος ακόμη και για την πρώτη κατηγορία.

Το πλάνο σου ακολουθείται καθημερινά λογικά από τους παίκτες της ομάδας. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεις από αυτούς που είναι… κλεισμένοι σπίτι και προπονούνται;

Στο σπίτι όση θέληση και να υπάρχει, προπόνηση δεν θεωρείται. Μία συντήρηση γίνεται η οποία μετά από τέτοια διακοπή δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, για αυτό και πιο πάνω ανέφερα ότι είναι ανέφικτο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Το φίλαθλο κοινό σε γνωρίζει περισσότερο από παρουσία σου σε ομάδες μικροτέρων κατηγοριών της Κύπρου και της Ελλάδας. Πως πιστεύεις ότι θα κυλήσει το μέλλον για την προπονητική σου καριέρα;

Το πως θα κυλήσει το προπονητικό μου μέλλον σίγουρα δεν το ξέρω… Αυτό, όμως, που ξέρω είναι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω πολύ μεθοδικά, σκληρά, με υπομονή, για να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Είμαι χαρούμενος και παίρνω δύναμη από το γεγονός ότι σε όποια ομάδα δούλεψα κέρδισα τον σεβασμό για τη δουλειά μου και ταυτόχρονα πετύχαμε τους στόχους που είχαμε βάλει. Τώρα με το UEFA PRO, έχω τη δυνατότητα να δουλέψω σε επαγγελματική κατηγορία.

Θα σε ενδιέφερε μία πρόταση από Ελλάδα και να επιστρέψεις εκεί ή περιμένεις κάτι άλλο από την Κύπρο;

Με  ενδιαφέρουν όλες οι προτάσεις φτάνει να υπάρχουν οι συνθήκες και οι βάσεις για σωστή δουλειά.

Επηρεάζει κάπως τα σχέδια σου που έχεις για το μέλλον οι συνέπειες… που θα αφήσει και στον χώρο του ποδοσφαίρου ο κορωνοϊός, μιας και αναμένεται γενικά να υπάρξει μία νέα τάξη πραγμάτων και στον βασιλιά των σπορ;

Όποιες συνέπειες και να υπάρξουν οφείλουμε να τις σεβαστούμε, οφείλουμε επίσης να συνεχίσουμε να παλεύουμε για μας και τους γύρω μας. Αν αυτό γίνει από όλους σίγουρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Νεαρός, φιλόδοξος προπονητής, θα σε ενδιέφερε, θα το έψαχνες, να συμμετέχεις σε κάποιο προπονητικό επιτελείο ενός καταξιωμένου κόουτς;  Έχεις επαφές, γνωρίζεις κόσμο, θα το επιδίωκες αυτό ή είσαι της θέσης ότι μπορείς και έχεις τις δυνατότητες από μόνος σου να κάνεις μία λαμπρή προπονητική καριέρα;

Πολλοί προπονητές αναδείχθηκαν μέσα από επιτελεία, άλλοι ανεβαίνοντας σκαλί – σκαλί τις κατηγορίες, άλλοι σαν υπηρεσιακοί και γίνανε μόνιμοι. Το βασικό από όλα είναι να είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία όταν αυτή παρουσιαστεί. Αυτή τη στιγμή νιώθω έτοιμος για το επόμενο βήμα έχοντας εμπιστοσύνη στον τρόπο δουλειάς μου.

Μέχρι που έθεσες τους στόχους σου στην προπονητική σου καριέρα;

Από τότε που ξεκίνησα την προπονητική είχα στο μυαλό μου ότι θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να δουλέψω στο εξωτερικό.

Γενικότερα, κάτω από τον δικό σου φακό, πως βλέπεις το Κυπριακό ποδόσφαιρο σήμερα και πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

Το Κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως και το Ελληνικό, θα πρέπει να δώσουν βάση στις υποδομές και συνθήκες δουλειάς, στην ανάπτυξη των ακαδημιών και γενικά στην ανέλιξη του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο. Χρειάζεται πλάνο το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Έχεις εκδώσει και ένα βιβλίο προπονητικής, πως προέκυψε;

Το βιβλίο περιέχει μια δικιά μου συνθήκη επίθεσης στο 1-4-3-3 την οποία είχα επιλέξει αρχικά στην Κ-19 του ΠΑΣ Γιάννενα και φέτος στον Πάο Ρουφ. Ήθελα να την μοιραστώ με συναδέλφους και για αυτό προέκυψε το βιβλίο.

Διαβάστε επίσης: 

Μας αφήνει για την Ελλάδα ο Κύπριος κόουτς – Η νέα του προπονητική «στέγη» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

«Προτεραιότητα μου η Ελλάδα»! Προβλέψεις Κύπριου κόουτς για α΄ και β΄ γκρουπ εξάδας

Κύπριος κόουτς στο «Καραϊσκάκη» για το Ολυμπιακός – Κέρκυρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«Αποκάλυψη» για το κουμπαράτο!

Στο ίδιο τραπέζι με κόουτς και παίκτη ο Κύπρος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Κύπριος προπονητής πάντρεψε ποδοσφαιριστή στη Λεμεσό! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

The post Παναγιώτου στο {TS}: «Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο…» – Τι είπε ο Κύπριος κόουτς και για το βιβλίο του και όχι μόνο appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Θα «λιώσουμε» και σήμερα - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού»



Φόνος στην Ορμήδεια: Τον πυροβόλησε στο κεφάλι - Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί - Η ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων

Φόνος στην Ορμήδεια: Τον πυροβόλησε στο κεφάλι - Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί - Η ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων

Νεκρός με τραύμα στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο, εντοπίστηκε άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, σε εργαστήριο έξω από την Κοινότητα Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top